gotta be you- kap 11

sophies perspektiv:

-          Yees you should really sign up to X factor sa jag och log.

-          I don’t know, sa han tyst.

-          If you don’t sign up, i sign up you, sa jag ganska strängt.

-          Eiih, sa han och kastade en kudde på mig. Jag bara log. Vi pratade ett tag och bestämde oss för att fråga Cleo vad hon tycker i morgon. Vi gick och la oss och jag somnade nästan direkt.

 


 

Cleos perspektiv:

Jag vaknade och kollade på mobilen. Klockan var 10. Jag låg kvar i sängen ett tag men bestämde mig för att gå upp när jag inte kunde sova mer. Jag öppnade garderoben men hade inte en aning om vad jag skulle ha på mig så jag gick till fönstret för att kolla vad det var för väder. Det var varmt och soligt så jag kunde ha en klänning eller kjol på mig. Jag öppnade garderobsdörren igen och liksom hoppades att det skulle hoppa ut något och ha på mig. Jag suckade och drog fram en vit kjol med ett tjockt bälte i änden. Till det drog jag på mig en vit tröja och ett par svarta tights. Jag gick ut till dom andra i vardagsrummet. Dom låg och sov så jag smög tyst ut till köket. Jag bestämde mig för att göra en lyxfrukost så jag kollade i kylskåpet. Det fanns några ägg kvar i kartongen så jag tog fram tre stycken. Jag slet fram en kastrull och började koka äggen. Till det gjorde jag tre koppar varm choklad och sprutade grädde på av chokladen. Över det rev jag lite choklad och ringlade på lite chokladsås. Jag vart nöjd med det. Efter att ha rivit omkring ett tag i skafferiet hittade jag baguetter. När jag hade hittat allt som behövdes för vår lyxfrukost och dukat fram det gick jag in till Sophie och Harry.

-          Good morning sleepheads, sa jag och log.

-          Good morning, svarade Sophie och satte sig lite upp och tittade på mig samtidigt.

Hon knuffade till Harry lite och efter en liten stund satte han sig upp. Hans ögon syntes knappt på grund av allt hår som var i vägen för honom.

-          Hi, sa han och log brett mot mig och sedan tittade han på Sophie som satt och små skrattade åt honom.

-          Breakfast is ready, sa jag försökte att inte skratta.

-          Okay, we’ll be right there, sa Sophie och log mot mig.

 

Harrys perspektiv:

Efter ett tag hade vi hade vaknat till drog oss ut till köket. Där var det dukat med lyxfrukost. Jag log och satte mig på en av stolarna.

-          Help yourself, sa cleo och log. Jag tog en baguette och bredde den. Till det åt jag mitt ägg och drack choklad.

-          Harry will sign up to X-factor today, sa Sophie och log.

-          No I’m not, nästa skrek jag.

-          Yes you promised me that yestarday eavning, sa hon och log finurligt.

-          No i did’nt, sa jag tyst.

-          Sing something, sa Sophie för att få tyst på oss.

-          I’m not sure, sa jag tyst.

-          Come on, skrek cleo och Sophie i kör.

-          Okey, sa jag och började sjunga samma sång som igår. När jag hade sjungit färdigt började Cleo och Sophie klappa händerna. Jag kände att jag rodnade.

-          When is the sign up time, sa sophie.

-          I don’t know, svarade cleo, but we can look at the computer.

-          Sure, sa sophie.

-          Eiih, what hapend with my wish, I’m not sure if I want to sign up, sa jag tyst.

-          Ofcourse you are, sa cleo fort. Vi åt färdigt och gick in på Sophies rum och kollade på hennes dator. Uttagningen var idag!!


gotta be you- kap 10

 

Hon tog bort andningsgrejen i Sophies näsa och tog blodtryck på henne mig och Sophie. När hon hade berättat att allt var bra sa hon att vi fick åka hem. Vi bad henne att beställa en taxi eftersom Sophie var för svag för att gå hem. Hon beställde en sjuktaxi så vi slapp betala.


 

 

 

Sophies perspektiv:

När vi väl var hemma gick jag raka vägen in på mitt rum och bytte kläder. Jag ville inte ha de fula kläderna som sjukhuset hade lånat mig. Jag kom på hur roliga Cleo och Harry såg ut i sina kläder. Jag började fnissa för mig själv samtidigt som jag grävde igenom garderoben. Harry hade gått av hemma vid sig för att byta kläder men skulle komma sen senare. Jag hittade en vit stickad tunika. Den drog jag på mig över ett par svarta tights. Då kom jag på att mina grejer var kvar i simhallen. Jag gick till Cleo som var på hennes rum.

-          Vi måste hämta grejerna i simhallen, sa jag med en suck. Jag kände att jag blev yr så med en duns slängde jag mig på Cleos säng.

-          Det är lugnt, jag har dom, svarade hon.

-          Bra, svarade jag glatt. Hon hade fortförandes sina sjukhuskläder på sig.

-          Vad ska jag ha på mig? Sa hon gällt.

-          Jag vet inte ta sköna kläder, svarade jag.

-          Jag tar dom här, sa hon efter ett tag. Hon drog fram en tunika och ett par mysbyxor.

-          Shore, svarade jag och drog ut på o:et. Vi gick ut och satte oss i soffan, medans vi väntade på Harry. När Harry kom gick resten av dagen som vanligt. Vi satt och kollade på film den mesta tiden.

-          Do you wanna sleep over? Frågade jag Harry på kvällen.

-          Sure, svarade han med ett leende. Jag gick till Cleo som var i köket och poppade popcorn.

-          Det är okej om Harry sover över va? Sa jag och kollade bedjande på henne.

-          Visst, svarade hon, men vart ska ni sova?

-          Venne vart tycker du?

-          Ni kan väl sova i vardagsrummet, sa hon efter att ha tänk ett tag.

-          Är det okej för dig då? Frågade jag oroligt.

-          Jaa ofc, svarade hon och skrattade. Hon tog popcornkastrullen och hällde upp dom i en skål. När hon var påväg bort till vattenkranen för att skölja ut kstrullen gick jag bort till spisen. Jag stängde av plattan och kollade mot Cleo som snabbt hällde vatten i kastrullen.

-          Väck inte mig innan klockan 9, sa hon och log retsamt mot mig.

-          Om du inte väcker mig innna halv 10, svarade jag ännu retsammare. Utan att tänka mig för la jag handen på spisen.

-          Aaaaajjjjjj, skrek jag högt och började hoppa omkring samtidigt som jag blåste på handen.

-          Vad hände, sa Cleo högt.

-          Aaaj, svarade jag bara och sprang bort mot vattenkranen. Jag drog på kallvatten med den oskadade handen och körde snabbt in den handen jag hade ont i under den kalla strålen. Det var skönt med vatten men det sved på samma gång. Harry kom inspringandes i köket.

-          What happend? Sa han gällt.

-          Nothing i just burnd my hand on the stove, sa jag och skämdes. Harry skrattade. Sophie började också skratta och jag försökte göra en arg min började också skratta efter ett tag. Jag lände hur jag började bli yr i huvudet men brydde mig inte.

 

Harrys perspektiv:

-          Do you want some ice on it, sa Sophie  efter ett tag.

-          Yes thanks, sa Cleo tyst. Sophie gick bort till frysen och hämtade en isblåsa. Hon gav den till Cleo och kom sedan till mig.

-          Do you want som popcorn? Sa hon och log.

-          Sure, sa jag och kramade henne. Vi gick in till vardagsrummet och åt popcorn. Resten av kvällen flöt på som vanligt. När klockan var 12 gick Cleo in i sitt rum och la sig för att sova. Sophie drog ut sängen som var under soffan. det var en bädsoffa såg jag nu. Det hade jag inte märkt tidigare.

-          Do you want to sleep up or down? Sa Sophie till mig.

-          UUPPP, halvskrek jag och slängde mig I soffan. Fjädrarna knakade och för ett ögonblick trodde jag att soffan skulle braka.

-          Okej, sa Sophie och flinade. Sophie gick och bytte om till pyjamas. jag fick låna en stor grön T-shirt som jag hade råkat få med från pappas garderob.

-          Good loking, sa Sophie och skrattade. Jag granskade mig själv i spegeln och såg hur hemskt det såg ut.

-          Eiih, skrek jag och slog Sophie löst i magen. Hon bara skrattade ännu mer. När vi hade slutat skratta gick vi och la oss. TV:n var på och det var en reklam om X factor.

-          Are you going to sign upp, sa Sophie och skrattade.

-          Sure and do you think i can sing, sa jag med ironiskt tonfall.

-          Let me hear you, sa Sophie och satte sig upp i sängen.

 

Sophies perspektiv:

-          I cant sing, sa Harry.

-          SING, halvskrek jag och kröp upp bredvid honom.

-          What do you want me to sing? Sa han.

-          I don’t know sing so sick, sa jag och log.

-          Okay, sa han och andades in ett djupt andetag.

-          Mm mm yeah do do do do do do do doo oohh yeah, började han trevande. Han blundade när han sjöng. Jag kollade mot honom och log.

-          Gotta change my answering machine now thet i’m alone couse right now it says that we can’t come the phone, fortsatte han. Jag blundade och njöt. Hans sångröst var fantastisk. När han hade sjungit ungefär halva låten slutade han sjunga.

-          You are verry good at singing, sa jag och pussade honom.

-          Do you think, sa han tyst.

-          Yees you should really sign up to X factor sa jag och log.

-          I don’t know, sa han tyst.

-          If you don’t sign up, i sign up you, sa jag ganska strängt.

 

-          Eiih, sa han och kastade en kudde på mig. Jag bara log. Vi pratade ett tag och bestämde oss för att fråga Cleo vad hon tycker i morgon. Vi gick och la oss och jag somnade nästan direkt.


// CECCI

RSS 2.0